Johannes Schlaefli 

Johannes Schlaefli on Baselin symfoniaorkesterin, Collegium Musicumin, kapellimestari ja orkesterinjohdon professori Zurich University of the Artsissa.

Schlaefli on yksi suosituisimmista kapellimestarin opettajista maailmassa ja on tehnyt yhteistyötä m.m. Helsingissä Sibeliusakatemian, USA:ssa Aspen Music Festivalin ja City of Birmingham Symphony Orchestran kanssa. Hän on myös Gstaad Menuhin Festival Conducting Academyn ”rehtori”. Schlaefli on ollut opettamassa vierailevana professorina eri puolilla Europassa, m.m. Wienin, Berlinin, Leipzigin, Hamburgin ja Manchesterin musiikkiyliopistoissa. Lisäksi hän toimii vierailevana luennoitsijana ja tuomariston jäsenenä arvostetussa German Music Councilin ”Dirigentenforumissa”.

Johannes Schlaefli johti Baselin kamariorkesteri ”Serenataa” sekä Bern Chamber Orchestraa ennen kuin hänestä tuli Kurpfälzische Kammerorchesterin pääkapellimestari Mannheimissa vuosina 2013‒2019. Tällä hetkellä hän johtaa myös Alumni-Sinfonieorchester Zürich ja Academic Chamber Orchestra Zürich. Vierailevana kapellimestarina hän on ollut esiintymässä ja johtamassa m.m. seuraavia orkestereita: Tonhalleorchester Zürich, Hong Kong Sinfonietta, Indianapolis Chamber Orchestra, Zurich Chamber Orchestra, Munich Radio Orchestra ja Orchestra della Svizzera Italiana.

https://johannesschlaefli.com